Άγγελος Πούλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - https://www.facebook.com/poulos.agg

Τηλ :6932250073

Γιάννης Ρούπας

E-mail: groyp@sch.gr - https://www.facebook.com/giannis.roupas.3

Τηλ: 6945990525

26-01-2021

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ

Η ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ «ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο δεν έχει συγκροτηθεί και οι τελευταίες τοποθετήσεις των Συναδέλφων αναπληρωτών έγιναν μονοπρόσωπα από τον Δ/ντή Εκπαίδευσης Αν. Αττικής. Η δέσμευσή μας σε σχέση με την παραίτησή μας από το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής στη βάση των όσων δημόσια έχουμε υποστηρίξει και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας θα τηρηθούν στο έπακρο.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ακολουθούν μέχρι κεραίας το νεοφιλελεύθερο σχέδιό τους. ‘Ενα σχέδιο που δεν αντιμετωπίζει τη δημόσια εκπαίδευση ως ένα βασικό κοινωνικό πυλώνα και που αντί να τη στηρίζει με κάθε τρόπο, συνεχώς νομοθετούν ή φέρνουν υπουργικές αποφάσεις που δημιουργούν προβλήματα και επιφέρουν πλήγματα στον Κλάδο καιστους Συναδέλφους.

Τις τελευταίες μέρες, χωρίς καμία αιτιολόγηση, η υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή με απόφασή της τροποποίησε την ώρα αποχώρησης των νηπίων από 13:00 σε 13:10. Μια εξέλιξη ιδιαίτερα αρνητική στον πολύπαθο χώρο της προσχολικής αγωγής, όπου υπάρχει ιδιαίτερη επιβάρυνση στις/στους Συναδέλφους νηπιαγωγούς. Στην ουσία προσπαθεί από την πίσω πόρτα να επιβάλλει αύξηση του ωραρίου τους και βέβαια αυτό αποτελεί προπομπό για ό, τι πρόκειται να ακολουθήσει και για τους εκπαιδευτικούς του δημοτικού. Ξεδιπλώνονται καθημερινά τα σχέδια που υπαγορεύουν την απόσυρση του κράτους από τη δημόσια εκπαίδευση και τη λειτουργία των σχολείων με όρους οικονομικούς και τρόπο διοίκησης λες και είναι εταιρείες που διοικούνται από μάνατζερ. Δεν αποτελεί για την κυβέρνηση δημόσια αγαθό η παροχή της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές της χώρας (Βλέπε έκθεση Πισσαρίδη).

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο της ακραίας νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας και πολιτικής, την ίδια στιγμή που για πρώτη φορά απολύουν Συνάδελφουςστη μέση του σχολικού έτους με τις επαίσχυντες τρίμηνες συμβάσεις και που έχουν κατατεθέσει για διάλογο το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια που βάζει φραγμούς και δυσκολεύει την εισαγωγή και τη φοίτηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στα παιδιά που προέρχονται από χαμηλότερα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα, φέρνει την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση, εσωτερική και εξωτερική της σχολικής μονάδας και από τον Σεπτέμβριο την τιμωρητική ατομική αξιολόγηση – χειραγώγηση του κάθε Συναδέλφου ξεχωριστά.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σε όλα όσα έρχονται είναι απαραίτητο να αντιδράσουμε ενωτικά και δυναμικά. Ο Κλάδος δεν μπορεί να ανεχτεί την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και τη δημιουργία επιπλέον προβλημάτων ανάμεσά μας.Σας καλούμε όλες και όλους να συνταχτούμε με τις αποφάσεις των ΣΕΠΕ και της ΔΟΕ, να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και σε κάθε μορφή δράσης που οργανώνουν, ώστε δυναμικά και με κινηματικούς όρους να αγωνιστούμε για τη δημόσια εκπαίδευση, για τους μαθητές μας και για εμάς τους ίδιους.

• Να πάρει πίσω η πολιτική ηγεσία του υπουργίου Παιδείας την αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγών. Οι Συνάδελφοι νηπιαγωγοί τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ να συνεχίσουν να κάνουν την αποχώρηση των νηπίων όπως γίνεται από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
  • Να προχωρήσει η Ομοσπονδία στην προκήρυξη της ήδη ειλημμένης απόφασης για απεργία-αποχή ενάντια στην επιχειρούμενη, τιμωρητική αυτοαξιολόγηση αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ