Άγγελος Πούλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - https://www.facebook.com/poulos.agg

Τηλ :6932250073

Γιάννης Ρούπας

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">groyp@sch.gr - https://www.facebook.com/giannis.roupas.3

Τηλ: 6945990525

14-03-2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 11/3

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει το ηχηρό πολιτικό ράπισμα που έχει δεχτεί με την άρνηση του συνόλου των Συναδέλφων να συμμετέχουν στις εκλογές-παρωδία του περασμένου Νοεμβρίου για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Εκλογές δεν πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικά ποτέ και τα όποια αποτελέσματα δεν εκφράζουν κανέναν και πάντως όχι τον Κλάδο, που για δεκαετίες εκλέγει τους αιρετούς που εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς στα Υπηρεσικά Συμβούλια και ελέγχουν τη διοίκηση.

Κανένας δεν έχει το ηθικό, το συναδελφικό αλλά και το ουσιαστικό δικαίωμα να μετέχει σε Υπηρεσιακά Συμβούλια τα οποία δεν έχουν καμία νομιμοποίηση στη συνείδηση των Συναδέλφων και των οποίων η λειτουργία έγκειται μόνο και μόνο στην εξυπηρέτηση των αντιεκπαιδευτικών σχεδίων της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Είναι προφανές πως όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Διευθύνσεων και έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα των εκπαιδευτικών, από τη στιγμή που στα υπηρεσιακά Συμβούλια εξετάζονται όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές. Υπεύθυνη για όλη αυτή την κατάσταση είναι αποκλειστικά και μόνο η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, γιατί έχει επιλέξει να υλοποιήσει αυτή τη θεσμική εκτροπή και τη φαλκίδευση των δημοκρατικών διαδικασιών στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι και κανένας άλλος και μόνο προς αυτούς πρέπει να στρέφονται οι διαμαρτυρίες και τα πυρά όλων μας.

Στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στις 11/3, συνεδρίαση στην οποία δεν έλαβε μέρος, αφού άλλωστε έχουμε παραιτηθεί, κανένας αιρετός. Όμως δεν είναι ανεκτό να συνεδριάζουν τα υπηρεσιακά Συμβούλια, με το πρόσχημα πως ο Περιφερειακός Διευθυντής δεν έχει κάνει δεκτές τις παραιτήσεις τόσο των «εκλεγμένων» όσο και των διορισμένων από τη διοίκηση. Αυτή η κατάσταση δε θα συνεχιστεί και όποιος το κάνει θα είναι συνεργός στα κυβερνητικά σχέδια και απέναντι από τις αποφάσεις του Κλάδου. Όποιος συμμετέσει σε «δοτά» και «νόθα» υπηρεσιακά ψευτοσυμβούλια να αναλάβει και τις ευθύνες του.

Σύμφωνα και με την απόφαση της ΔΟΕ (ΑΠ: 1379, 24/2/21) απαιτούμε για μια ακόμη φορά κανείς Συνάδελφος να μη συμμετέχει και με καμία ιδιότητα και τρόπο σ’ αυτές τις διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση να εφαρμοστούν οι αποφάσεις των ΣΕΠΕ και της ΔΟΕ που εκφράζουν και τη συνολική βούληση του Κλάδου και όλων των Συναδέλφων.

Απαιτούμε, το καθολικό πλέον αίτημα, την παράταση της θητείας των αιρετών που εκλέχθηκαν στις εκλογές του 2018 μέχρι τη διεξαγωγή νέων εκλογών δια ζώσης όποτε οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ