Οργή στο ΚΙΝΑΛ με την κοινοβουλευτική ομάδα – Πυρ ομαδόν κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου

Μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, προκαλεί η απόφαση για ψήφιση του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Στελέχη του κόμματος ασκούν σκληρή κριτική μετά την απόφαση για ψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου.

«Ψηφίζουμε επί της αρχής το νέο πια νομοσχέδιο και παλεύουμε για περαιτέρω βελτίωση. Δημιουργική αντιπολίτευση απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό» δήλωσε χθες το απόγευμα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και ξεκίνησε ο «χορός» των αντιδράσεων στο Κίνημα.

Οι αντιδράσεις προέρχονται από όλες τις πτέρυγες του κόμματος, κυρίως από την πλευρά των Παπανδρεϊκών και της νεολαίας του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ και στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματάς, όπως ο Λάμπρος Παλάντζας, ασκούν σκληρή κριτική για την συγκεκριμένη απόφαση.

«Πρόκειται για την καρδιά του Κινήματος, για το DNA του ΠΑΣΟΚ και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να το ψηφίσουν. Είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να απαγορεύει τις συγκεντρώσεις;» είπε παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Οι αντιδράσεις είναι αρκετά έντονες, ενώ αναμένεται να κορυφωθούν μετά την ενδεχόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου.

Το μήνυμα έχει φτάσει στην Χαριλάου Τρικούπη και γι αυτό χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο της προέδρου για το θέμα. Η αντίληψη που υπάρχει είναι πως πλέον η υπαναχώρηση είναι δύσκολη, αφού η κυβέρνηση έχει δεχθεί όλες τις τροπολογίες που πρότεινε το ΚΙΝΑΛ. Όμως για πολλούς, η ψήφιση του νομοσχεδίου που θα απαγορεύει μερικώς τις διαδηλώσεις, είναι βουτιά στον γκρεμό!

Σήμερα το πρωί πάντως, αναμένεται μία ακόμα συνεδρίαση για το θέμα.