Φοιτητές διαδηλώνουν στην Αθήνα

Δικογραφία σχηματίζεται από την αστυνομία για το χθεσινό μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που ενόχλησε έντονα την κυβέρνηση

Αποφασισμένη μέσα από το δόγμα «νόμος και τάξη» να επιβάλλει γενικό σιωπητήριο στην κοινωνία είναι η κυβέρνηση, που ενοχλήθηκε έντονα από το χθεσινό μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Έτσι, μια ημέρα μετά, η ΕΛΑΣ αναλαμβάνει να στείλει μήνυμα ότι δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές διαμαρτυρίες και αντιδράσεις στα αντιδημοκρατικά σχέδια της κυβέρνησης.

Όπως έγινε γνωστό, δικογραφία σχηματίζεται από την Αστυνομία για το χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, καθώς, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, έχουν παραβιαστεί πολλές διατάξεις νόμων και αποφάσεων που αφορούν τις συναθροίσεις και τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δικογραφία διενεργείται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών που έχει την ευθύνη, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα. Αφορά την παραβίαση της πρόσφατης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, τον νόμο για τις συναθροίσεις, καθώς δεν είχε οριστεί διοργανωτής όπως προβλέπεται και πραγματοποιήθηκε πορεία, αλλά και για παράβαση του άρθρου 285 του ποινικού κώδικα περί δημόσιας υγείας για τον συνωστισμό.

Μετά την ολοκλήρωση της η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα την αξιολογήσει και θα κρίνει αν θα ασκηθούν διώξεις και σε βάρος ποιων. 

Και εδώ μπαίνουν μια σειρά από ερωτήματα. Σε βάρος ποιων θα μπορούσαν να ασκηθούν διώξεις. Καλέσματα στο συλλαλητήριο είχαν απευθύνει, πέρα από τους φοιτητικούς συλλόγους, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. Η δικογραφία θα στρέφεται εναντίον των προέδρων των συγκεκριμένων συνδικαλιστικών οργάνων, όπως έγινε με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, που διώκεται για την κινητοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία τον περασμένο Σεπτέμβριο; Ή μήπως θα στραφεί εναντίον πολιτικών νεολαιών και κομμάτων που έδωσαν το «παρών» στην πορεία;