Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας για ακόμη μια φορά έδειξε πως βρίσκεται αποκομμένη από την εκπαιδευτική πραγματικότητα . Εν μέσω πανδημίας , χωρίς καμιά συζήτηση με τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και την Πανεπιστημιακή κοινότητα, απαξιώνοντας το σύνολο των εκπαιδευτικών , φέρνει προς ψήφιση ένα εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα που μας θυμίζει τις πιο μαύρες εποχές που βίωσαν οι εκπαιδευτικοί στην ιστορία της χώρας μας.

Πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τις προτάσεις του υπουργείου για την πρωτοβάθμια, όπως : 

-      Την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα τη στιγμή που όλοι μιλούν για ένα νέο επερχόμενο κύμα πανδημίας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

-      Την υποχρεωτική μετακίνηση μαθητών σε όμορα σχολεία από δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές.

-      Την αυθαίρετη παιδαγωγικά εισαγωγή ειδικοτήτων στο νηπιαγωγείο .

-      Τη μείωση προσλήψεων εκπαιδευτικών, απόρροια όλων των παραπάνω.

-      Την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων με αυστηρά κριτήρια και κατάταξη σχολείων .

-      Τη μετατροπή του ρόλου του συντονιστή σε αξιολογητή .

-      Την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών .

-      Ποινές για τους αναπληρωτές που δεν αποδέχονται τον διορισμό τους.

Η υπουργός και η υφυπουργός του Υπουργείου Παιδείας μέχρι και χθες με τα καθημερινά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα - με τη σύμπραξη και τη συνεργασία συγκεκριμένων δημοσιογράφων -προσπάθησαν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα, ώστε να προχωρήσουν ανεμπόδιστα στην ψήφιση του νομοσχεδίου με την κοινωνία φοβισμένη και ανήμπορη να αντιδράσει.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για την αντιδημοκρατική και ανήθικη αυτή συμπεριφορά απέναντι στους εκπαιδευτικούς και την προειδοποιούμε ότι η απάντηση του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου στον Αρμαγεδώνα της εκπαιδευτικής της πολιτικής θα είναι ισχυρή και θα βρει τη μαζική αντίδραση των εκπαιδευτικών. Η τακτική του υπουργείου και κατ΄επέκταση της κυβέρνησης πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλη την κοινωνία.

Καλούμε την ηγεσία της ΔΟΕ να προετοιμάσει ηχηρή απάντηση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αφουγκραζομενη τον μάχιμο εκπαιδευτικό .

Καλούμε τους συναδέλφους μας και τις συναδέλφισσές μας σε αγωνιστική ετοιμότητα .

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη