Σάββας Σεχίδης

Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών

Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

5-5-2020

Προς : Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών

             Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Κοιν : Όλους τους συναδέλφους μου

Δήλωση παραίτησης

από τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η προσήλωσή μου στις αρχές της παράταξής μου και λόγοι δεοντολογικοί που υποδεικνύουν την εναλλαγή προσώπων στις συνδικαλιστικές θέσεις με στόχο την ανανέωση του συνδικαλιστικού κινήματος, υπαγορεύουν την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος», καθώς κατέχω αυτήν τη θέση εδώ και πολλά χρόνια. Έφτασε πια ο καιρός να αποχωρήσω σταδιακά, ώστε να ανοίξει ο δρόμος σε νεώτερους συναδέλφους που θέλουν και είμαι σίγουρος ότι μπορούν, να προσφέρουν στους εκπαιδευτικούς και στον Σύλλογο μας.

Θέλω να πιστεύω πως, ως πρόεδρος του Συλλόγου, υπηρέτησα με ζήλο και αίσθημα ευθύνης τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων – κάποιες φορές με λάθη και αβλεψίες αλλά ποτέ εσκεμμένα - και ότι στάθηκα δίπλα σε όποιον συνάδελφο χρειάστηκε τη συνδρομή του Συλλόγου εξαντλώντας πάντοτε όλες τις δυνατότητες που μου έδινε η θεσμική μου θέση, για τις συλλογικές διεκδικήσεις μας αλλά και για ατομικές υποθέσεις στον χώρο δουλειάς.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες, και τον καθένα ξεχωριστά, για τη στήριξή σας τόσα χρόνια. Είμαι περήφανος και ευγνώμων που μου δώσατε την ευκαιρία να υπηρετήσω το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας και όλους εσάς. Η αγάπη και η εκτίμηση που εισέπραξα είναι η «ανταμοιβή» μου.

Δηλώνω ότι θα είμαι παρών, παραμένοντας στο Δ.Σ., με άλλη θέση ευθύνης, βοηθώντας έτσι στη σταδιακή ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα, στους αγώνες και στις διεκδικήσεις του κλάδου για τη βελτίωση του δημόσιου σχολείου.

Πιστεύω, όμως, πως η αξιοσύνη όλων των μελών της παράταξής μου στο Δ.Σ. του Συλλόγου τους καθιστά ικανούς, από όποια θέση, να υπηρετήσουν και να παλέψουν για να δώσουν λύσεις στα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα μας.

Τελειώνοντας, και αφού εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τη συνεργασία τους, απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου για επιτυχία στον νέο Πρόεδρο, που θα αναλάβει αυτήν την μεγάλη ευθύνη κάτω από δύσκολες συνθήκες , και δηλώνω ότι θα είμαι δίπλα του σε ότι χρειαστεί.

Σάββας Σεχίδης