www.ekpaideutikareumata.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.facebook.com/reumata

 

20-8-2020

 

Οι Δήμοι της περιοχής μας να προμηθευτούν επαρκή ποσότητα μασκών για το σύνολο των μαθητών και εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων

 

Τα νέα μέτρα, που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, επιβάλλουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες.

Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας, αν και ορίζει την υποχρεωτικότητα της μάσκας, δεν αναλαμβάνει και την υποχρέωση για τη δωρεάν χορήγησή της. Πρόσφατα η Υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως «Επαφίεται στον καθένα να φροντίσει  για την προμήθεια της μάσκας» ενώ η Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα, ερωτηθείσα αν η πολιτεία σκοπεύει να χορηγήσει δωρεάν μάσκες, σημείωσε πως πρόκειται για ένα «προσωπικό εργαλείο»!

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι και το κόστος αγοράς μασκών να προστεθεί στον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό των μαθητών μας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι Δήμοι και οι αρμόδιες σχολικές επιτροπές, οφείλουν να σταθούν δίπλα στη σχολική κοινότητα, πραγματοποιώντας άμεση προμήθεια επαναχρησιμοποιούμενων, εγκεκριμένων μασκών σε όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής μας. Πέραν της πραγματικής ανάγκης, μια τέτοια κίνηση θα είχε και συμβολικό χαρακτήρα, δίνοντας το παράδειγμα στους μαθητές και παρακινώντας τους να εφαρμόσουν τα μέτρα προστασίας.

Ήδη, αρκετοί Δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν προχωρήσει, έπειτα από έκτακτη απόφαση των οικονομικών επιτροπών τους, στην προμήθεια επαρκούς ποσότητας μασκών για το σύνολο των μαθητών και εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων. Η διανομή μασκών από τους Δήμους, σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστά ούτε και απαλλάσσει την πολιτεία από τις υποχρεώσεις της για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, αλλά σίγουρα μπορεί να συμβάλει στην προστασία των μαθητών χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους.

 

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη