Η σύγχρονη τηλεκπαίδευση, που τόσο πολύ στήριξε το επικοινωνιακό αφήγημα της

ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, υλοποιήθηκε στο δημόσιο σχολείο αποκλειστικά από το φιλότιμο των εκπαιδευτικών, χωρίς υλικοτεχνική υποδομή, χωρίς επιμόρφωση και χωρίς εξασφάλιση της καθολικής συμμετοχής των μαθητών μας .

Μέγας χορηγός της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης είναι η ιδιωτική εταιρία Cisco Hellas . Η χορήγηση πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών, εκπαιδευτικών και μαθητών, σε ιδιώτη , είναι μια πολιτική επιλογή και πρέπει γίνει με όρους απόλυτης νομικής διασφάλισης της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων των χρηστών της πλατφόρμας .

Καλύτερη απόδειξη των ενεργειών της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, θα ήταν να δοθεί στην δημοσιότητα η σύμβαση του με την ιδιωτική εταιρία .

Ακόμα και σήμερα η σύμβαση δεν έχει δημοσιευτεί , πρακτική που εγείρει και στον πλέον καλόπιστο ερωτήματα .

Τα Προοδευτικά Ρεύματα εκπαιδευτικών  ζητούν να δημοσιοποιηθεί η σύμβαση του υπουργείου παιδείας με την ιδιωτική εταιρία Cisco Hellas και καλεί την ΔΟΕ , αλλά και την ανεξάρτητη αρχή προστασίας των προσωπικών δεδομένων να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να υποχρεώσουν το υπουργείο να φέρει στο φως της δημοσιότητας την υπογεγραμμένη σύμβαση .