Τα Προοδευτικά Ρεύματα εκπαιδευτικών  καταδικάζουν  με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον προπηλακισμό του πρύτανη του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών και την δημόσια διαπόμπευση του που μας φέρνει στις μνήμες μας ναζιστικές πρακτικές .

Θα θέλαμε να σταθούμε στο γεγονός και να επισημάνουμε :

  1. Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που στην κοινωνία έχει γίνει πλέον απροκάλυπτα φανερή η συντηρητική, νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης που ως στόχο έχει την συρρίκνωση της δημόσιας παιδείας και την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων , αναρωτιόμαστε ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η συγκεκριμένη κατάπτυστη ενέργεια , η οποία δίνει τροφή στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ να αναμασήσουν για ακόμη μια φορά την καραμέλα εναντίον των ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων .
  2. Δεν έχει περάσει και μεγάλο χρονικό διάστημα από τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του υπουργού δημόσιας τάξης για το δόγμα νόμος και τάξη στα ελληνικά πανεπιστήμια , αλήθεια πως στο περιβάλλον ασφάλειας και τάξης της κυβέρνησης μπόρεσαν να παρεισφρήσουν άτομα με σκοπό παράνομες πράξεις .
  3. Είναι καιρός να αναλάβει και το φοιτητικό κίνημα τις ευθύνες του και να ανεξαρτητοποιηθεί από τα κόμματα που έχουν ως μοναδικό σκοπό την εύρεση κομματικής πελατείας . Οι φοιτητές ανεξάρτητα και μαχητικά θα δώσουν τον τόνο σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία για μια πραγματικά δημόσια και δωρεά παιδεία , μακριά από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές . 

Καλούμε την κοινωνία να κλείσει τα αυτιά της στις επιθέσεις που δέχεται το δημόσιο πανεπιστήμιο και η δημόσια και δωρεάν παιδεία .

Καλούμε τον υπουργό δημόσιας τάξης να συλλάβει τους υπεύθυνους της αποκρουστικής αυτής άνανδρης επίθεσης . Όσο οι δράστες μένουν ελεύθεροι , η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη .

Σήμερα όσο ποτέ είναι επίκαιρο το σύνθημα

Ψωμί -παιδεία -ελευθερία