www.ekpaideutikareumata.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.facebook.com/reumata

9/10/18

Απάντηση στο  επαγγελματικό συνδικαλιστικό κατεστημένο και στους «υπεργολάβους»

των Παρεμβάσεων της Ανατολικής Αττικής

Τα τελευταία χρόνια στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής η ποιότητα της εκπροσώπησης από τους υπάρχοντες αιρετούς και τις παρατάξεις τους έχει αποδειχτεί πολύ κατώτερη των περιστάσεων και των αναγκών που έχουν οι Συνάδελφοι. Τα Προοδευτικά Ρεύματα και οι Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί  με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στον ρόλο του αιρετού, αποφάσισαν να συνεργαστούν, καταθέτοντας στην κρίση των συναδέλφων την πρότασή τους για μια διαφορετική λειτουργία του αιρετού, οποίος θα εκπροσωπεί το σύνολο των συναδέλφων και όχι αποκλειστικά  κομματικές γραμμές, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Περιμέναμε να υπάρξει η λυσσαλέα αυτή αντίδραση, καθώς, οι δήθεν αριστεροί εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κατεστημένου είναι εθισμένοι σε αυτό που γνωρίζουν να κάνουν πολύ καλά: τη λασπολογία και τις προσωπικές επιθέσεις. Δυστυχώς για αυτούς, όμως, , οι συνάδελφοι ξέρουν  πως :

                                          

  • Ενώ στα σχολεία διακηρύττουν τις θέσεις τους για δήθεν «συνδικαλιστικές θητείες» τα ίδια πρόσωπα εδώ και δεκαετίες, εναλλάσσονται μεταξύ τους στις συνδικαλιστικές θέσεις απολαμβάνοντας και τα σχετικά προνόμια. Άλλοτε πρόεδρος Συλλόγου, άλλοτε μέλος στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε ή στο ΙΠΕΜ, άλλοτε αιρετός στο ΠΥΣΠΕ, άλλοτε αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ. Τα χρόνια περνούν και οι αιωνόβιοι συνδικαλιστές παραμένουν εκτός τάξης. Εκτός από αιωνόβιοι συνδικαλιστές είναι και διπλοθεσίτες για ευνόητους λόγους. Π.χ. πρόεδρος Συλλόγου , αλλά ταυτόχρονα και στην ΑΔΕΔΥ. Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ αλλά και στο ΑΠΥΣΠΕ. Είναι, ουσιαστικά, οι ίδιες πρακτικές- χωρίς καμία παραλλαγή - που εφαρμόζουν, χρόνια τώρα, όλες οι κομματικές και κυβερνητικές συνδικαλιστικές παρατάξεις.
  • Μιλούν για ανεξαρτησία ενώ οι ίδιοι όχι μόνο στηρίζουν με ενυπόγραφες επιστολές κάθε φορά προεκλογικά το πολιτικό κόμμα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά είναι και υποψήφιοι στις βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Φαίνεται πως η ανεξαρτησία του καθενός, κατά την άποψή τους,εξαρτάται από το ποσοστό του κόμματος στις εκλογές. Βέβαια κατά το πώς τους βολεύει κάθε φορά συνεργάζονται με στελέχη του ΛΑΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Κατοικοεδρεύουν στη Δ/νση, ως μέλη του συστήματος, λειτουργώντας ως άτυποι εκπρόσωποι της διοίκησης. Κλείνουν τα μάτια στις αυθαιρεσίες της Διεύθυνσης, και πετούν την μπάλα στην εξέδρα γράφοντας γενικόλογες ανακοινώσεις, κάθε φορά που εγκαλούνται για την ανεπάρκειά τους.
  • Είναι οι ίδιοι που χωρίς ίχνος ντροπής καταψήφισαν την πρότασή μας στο Δ.Σ. του Συλλόγου για την εκ βάθρων ανανέωση της λειτουργίας ΙΠΕΜ – ΔΟΕ κρυβόμενοι πίσω από τα προνόμια που οι ίδιοι απολάμβαναν. Μάλιστα, σημερινός υποψήφιός τους που τοποθετήθηκε από την ΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΙΠΕΜ, στο δρόμο άλλαξε κατεύθυνση και εντάχθηκε στην «Πρωτοβουλία» (ΛΑΕ) , διατηρώντας όμως τη θέση του στο Ινστιτούτο, εκτός τάξης, σήμερα κοσμεί το ψηφοδέλτιο των Παρεμβάσεων για το ΠΥΣΠΕ, αλλά στο ΑΠΥΣΠΕ και στο ΚΥΣΠΕ είναι υποψήφιος με την Πρωτοβουλία.( ΛΑΕ)!
  • Αφού όμως θέλουν να κάνουν αναφορές για το τι έγινε πριν τόσα χρόνια καλό θα ήταν να θυμίσουν στους συναδέλφους για το μέλος τους και υποψήφιο στα ψηφοδέλτιά τους στις εκλογές αντιπροσώπων και αιρετών που αποσπάστηκε στο γραφείο Βουλευτή της Χρυσής Αυγής ή για το ενεργό, και σήμερα, στέλεχος τους  που υπηρετούσε ως δάσκαλος στην Ιταλία σε σχολείο μέσα στη βάση του ΝΑΤΟ.
  • Έφτασαν στο επαίσχυντο σημείο ακρότητας να «φακελώνουν» τους υποψηφίους μας και να δημιουργούν νέους «φακέλους κοινωνικών φρονημάτων» ανακαλύπτοντας και στοχοποιώντας τους, ως Δεξιούς, Κεντρώους, Αριστερούς. Την παράταξη και τα ψηφοδέλτια μας τα στηρίζουν συνάδελφοι από όλους τους πολιτικούς χώρους του δημοκρατικού τόξου εκτός από χρυσαυγίτες. Έχουμε επιλέξει, όμως, να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο που ενώνει τους συνδικαλιστές με κάθε εξουσία, κομματική ή κυβερνητική, στοιχείο που έχει αποδειχτεί στο παρελθόν ΚΑΙ σήμερα, ολέθριο για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Όλα αυτά για τα οποία μας καταγγέλλουν επιβεβαιώνουν την πραγματική ανεξαρτησία μας. Όπως πάντα τονίζουμε πως η παράταξή μας αποτελείται από συναδέλφους που αγωνιούν και νοιάζονται για την εκπαίδευση και τον δοκιμαζόμενο εκπαιδευτικό έχοντας ξεκάθαρο ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα με δημοκρατικό, προοδευτικό πρόσημο, χωρίς κομματικές ταμπέλες, φανερές ή κρυφές.
  • Παίζουν με την αγωνία και το πόνο των συναδέλφων αναπληρωτών προσπαθώντας να τους εγκλωβίσουν μέσα από τα διάφορα «Συντονιστικά» τους και τις δήθεν αγωνιστικές κορώνες τους προς ψηφοθηρική συνδικαλιστική εκμετάλλευση («Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις») αλλά και κομματική (ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Η μοναδική τους ενασχόληση με τους αναπληρωτές εξαντλείται στην παρασκηνιακή τηλεφωνική ενημέρωσή τους για τα σχολεία τοποθέτησής τους, μέσω τηλεφώνου, πριν από την επίσημη ανακοίνωση της διεύθυνσης .

Συναδέλφισσα , συνάδελφε

Αγωνιζόμαστε για να έχουμε ένα ακηδεμόνευτο συνδικάτο που θα εκπροσωπεί και θα υπηρετεί πραγματικά τους συναδέλφους και όχι τα συμφέροντα κομμάτων και προσώπων.

Γυρνάμε την πλάτη στο συνδικαλιστικό , αιωνόβιο , επαγγελματικό κατεστημένο. Κάνουμε την έκπληξη !

Ψηφίζουμε στο ΚΥΣΠΕ- ΑΠΥΣΠΕ- ΠΥΣΠΕ :

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη