Κύπρος: Μαθητής νεκρός μετά τον τραυματισμό του σε σχολείο

Ευθύνες στους γιατρούς επιρρίπτει η μητέρα
Κύπρο: Μαθητής νεκρός μετά τον τραυματισμό του σε σχολείο
Φωτ. αρχείου

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει σ’ όλη την Κύπρο η τραγωδία με δεκάχρονο μαθητή, ο οποίος, μετά τον τραυματισμό του σήμερα Παρασκευή στο σχολείο, υπέκυψε στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας. Η μητέρα του μικρού Σταύρου Γιωργαλλή, επιρρίπτει ευθύνες στους γιατρούς, ενώ οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας.

Ο μικρός τραυματίστηκε ενώ έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στο δημοτικό σχολείο. Ειδοποιήθηκε αμέσως η μητέρα του, η οποία τον μετέφερε στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών του γενικού νοσοκομείου Λάρνακας, απ’ όπου πήρε εξιτήριο ύστερα από εξετάσεις.

Ωστόσο, ο μικρός ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο Λάρνακας, όπου οι γιατροί ύστερα από νέες εξετάσεις έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί αμέσως στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας.

Μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ο 10χρονος Σταύρος εισήχθη στο χειρουργείο. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε.  


«Υπήρχε αιμάτωμα που δεν εξέτασε ο γιατρός»

Η μητέρα του, Μαρία Ανδρονίκου Γιωργαλλή, η οποία εργάστηκε ως νοσοκόμα στον Καναδά, είπε ότι την πρώτη φορά που πήγε τον γιο της στο γενικό νοσοκομείο Λάρνακας, όταν ρώτησε το γιατρό εάν έπρεπε να του κάνουν αξονική, της απάντησε πως η ακτινογραφία ήταν αρκετή.

Ανέφερε επίσης, ότι υπέδειξε στον γιατρό πως στο κεφάλι του παιδιού υπήρχε αιμάτωμα, αλλ’ αυτός το μόνο που έκανε ήταν να εξετάσει το παιδί στα μάτια και τ’ αυτιά επειδή πονούσε.

«Το παιδί έπρεπε να μείνει εκεί και να το εξετάζουν συνεχώς και όχι να μου το δώσουν μέσα σε είκοσι λεπτά» είπε η μητέρα.

Ερευνα για το τραγικό συμβάν διέταξαν απόψε το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Παιδείας. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντικειμενικοί - είπε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης - και εάν υπάρχουν ευθύνες ν’ αποδοθούν.
Για το τραγικό περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης