Όπως διέρρεε πριν απο λίγες ώρες καλά πληροφορημένη πηγή σε επιλεγμένη “γαλάζια” ομήγυρη, στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να κάνει την “έκπληξη” με την Άννα Διαμαντοπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2020!

Η ίδια πηγή εξηγούσε ότι επίτηδες διαρρέονται στην πιάτσα από το “γαλάζιο” στρατόπεδο πιθανές υποψηφιότητες όπως του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Αλέκου Παπαδόπουλου ώστε να αποτελέσουν το “λαγό” για τον πραγματικό εκλεκτό που έχει στο μυαλό του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και δεν είναι άλλος από τη γνωστή ιέρεια του εκσυγχρονισμού Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο ίδιος βέβαια σημείωνε με έμφαση, μιας και προέρχεται από το καραμανλικό στρατόπεδο, ότι αν συμβεί τελικά κάτι τέτοιο, τότε ο σημιτο-μητσοτακισμός “θα μας καθίσει για τα καλά στο σβέρκο”.

Υπενθυμιζεται πάντως ότι η Άννα Διαμαντόπούλου διατηρεί πολύ ισχυρές σχέσεις και εντός της ΝΔ τόσο με το στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη όσο και με εκείνο του Αντώνη Σαμαρά, αφού ήταν από εκείνους που είχαν βοηθήσει στην αποκαθήλωση του Γιώργου Παπανδρέου το 2011 και στη δημιουργία της τρικομματικής κυβέρνησης υπό το Λουκά Παπαδήμο.

Όπως εξηγούσε μία πιθανή υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου θα ανάγκαζε και το ΚΙΝΑΛ να συνταχθεί στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας και να υπερψηφίσει ενώ ταυτόχρονα θα έφερνε σε δύσκολη θέση το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά αφού θα τον ανάγκαζε να σταθεί απέναντι και να καταψηφίσει την υποψηφιότητά της.