www.ekpaideutikareumata.gr

 proodeutikareumata@gmail.com

www.acebook.com/reumata

Άνιση μεταχείριση των εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής με τις ευλογίες των αιρετών για την εξυπηρέτηση ημετέρων.

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται

Δεν έχει κανείς παρά να διαβάσει προσεκτικά την τελευταία ανάρτηση του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής και ιδιαίτερα (κάθε φορά) το αρχείο «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ» ( όπως βέβαια και τις παρόμοιες αποφάσεις προηγουμένων συνεδριάσεων του συμβουλίου) για να διαπιστώσει το μέγεθος και το εύρος της άνισης μεταχείρισης στις τοποθετήσεις των αποσπασμένων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Χωρίς κανένα σκεπτικό, χωρίς καμία αιτιολόγηση των αποφάσεων:

Υπεράριθμοι τοποθετούνται σε σχολεία, εκτός των κριτηρίων που το ίδιο το ΠΥΣΠΕ όρισε. Ποιος ο λόγος να ορίζεται πλαίσιο μετακίνησης υπεραρίθμων και μετά να μην τηρείται; Ποιοι είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο της νομιμότητας αυτών των αποφάσεων;

Επανατοποθετήσεις, χωρίς κριτήριο, για ορισμένους από τους αναπληρωτές με ταυτόχρονες απορρίψεις, χωρίς κριτήριο, πάλι, αιτήσεων άλλων, που, σημειωτέον, έχουν περισσότερα μόρια και κοινωνικά κριτήρια.

Αμοιβαίες αποσπάσεις - μετακινήσεις, που δεν προβλέπονται από κανένα νομικό πλαίσιο, υλοποιούνται και εκείνες επιλεκτικά και, κυρίως, σιωπηλά. Καμία επίσημη ενημέρωση από κανέναν!

Αποσπάσεις από απομακρυσμένα σχολεία της Διεύθυνσης «για τις ανάγκες της υπηρεσίας».

Αιτήσεις θεραπείας -όπου υπάρχει ανάγκη θεραπείας υπάρχει και ασθένεια!- με εκπαιδευτικούς μετά την αρχική τοποθέτησή τους σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες να βρίσκονται σε κεντρικά σχολεία.

Ενστάσεις που γίνονται αποδεκτές, πάντα για λίγους κι εκλεκτούς και ενστάσεις που απορρίπτονται, με μια λέξη, αναιτιολόγητα!

Κι όλα αυτά κάτω από τη μύτη της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων.

Η μεγαλύτερη, όμως, αδικία, είναι ότι μερίδα των αναπληρωτών τοποθετήθηκαν με απόφαση του ΠΥΣΠΕ (π.χ. ΠΕ 70, ΠΕ 60) ενώ άλλοι με μονοπρόσωπη απόφαση -«Πράξη»- της Δ/ντριας Εκπαίδευσης. Οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών φτάνουν κατά το δοκούν στο ΠΥΣΠΕ. Ούτε γι αυτό το θέμα υπάρχει επίσημη ενημέρωση από κανέναν! Άλλες εξετάζονται και άλλες όχι. Για άλλες υπάρχει ανακοίνωση και για άλλες όχι. Ιδιαίτερα οι ενστάσεις που αφορούν στις τοποθετήσεις με «Πράξη» της Δ/ντριας Εκπαίδευσης δεν εξετάζονται καθόλου γιατί όπως φαίνεται η Δ/ντρια έχει το «αλάθητο», αν και όπως αποδεικνύεται από την πράξη εκεί έχουμε τις περισσότερες μεροληπτικές τοποθετήσεις και αυθαιρεσίες. Όλη αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει δεκάδες συναδέλφους στα όρια της υπομονής και της αγανάκτησης.

Το δίκτυο επιλεκτικής ενημέρωσης συναδέλφων, για τις δυνατότητες βελτίωσης της υπηρεσιακής τους κατάστασης πρέπει να σπάσει. Μαζί μ’ αυτό και η σιωπή των αιρετών! Καθημερινά βλέπουμε στις ανακοινώσεις του ΠΥΣΠΕ βελτιώσεις, θεραπείες, αποσπάσεις, αμοιβαίες αποσπάσεις, αμοιβαίες μετακινήσεις, επανατοποθετήσεις. Δεν είδαμε, όμως, καμιά ανακοίνωση αν όχι της διοίκησης τουλάχιστον των αιρετών που να ενημερώνουν ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους μέσα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις. Αυτό αν δεν είναι ο ορισμός της αδιαφάνειας, τότε τι είναι;

Ο αιρετός των Παρεμβάσεων με την τελευταία ανακοίνωσή του «απολογείται» για τα έργα και τις ημέρες των συνεδριάσεων του ΠΥΣΠΕ, αναφέρεται σε ανακοινώσεις στου στις 4-9-2016 αλλά δεν δηλώνει εάν συμμετείχε ή όχι σε πολλές από αυτές τις τοποθετήσεις. Δεν ενημερώνει καν ως οφείλει ποιες από αυτές ψηφίζει και ποιες καταψηφίζει. Ψαρεύει σε θολά νερά για να τα έχει με όλους καλά και κάνει προτάσεις που ξέρει ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Άραγε στο σχολείο του εφαρμόζει όσα προτείνει προς τους συναδέλφους;

Δεν μπαίνουν καν στον κόπο  οι αιρετοί του κλάδου να καταγγείλουν κραυγαλέες αδικίες σε βάρος συναδέλφων. Ο κατάλογος των αυθαιρεσιών δεν έχει τέλος και το γνωρίζουν πολύ καλά οι συνάδελφοι που βλέπουν όλο αυτό το διάστημα εκπαιδευτικούς να πηγαινοέρχονται στα σχολεία και να μην μπορούν να οργανώσουν ένα στοιχειώδες πρόγραμμα στις αρχές του Οκτώβρη. Μας εγκαλούν για μικροπαραταξιακές πρακτικές όταν γνωρίζουν ότι από νωρίς είχαμε τοποθετηθεί υπεύθυνα με ανακοίνωση για τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ και τις αυθαιρεσίες της Διευθύντριας Εκπαίδευσης. Το προηγούμενο διάστημα, μάλιστα σε πρόσφατη δήλωση τους οι αιρετοί του «ΠΑΜΕ» απαντώντας υποστήριζαν, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά: «Δεν συνηθίζουμε να προσωποποιούμε τις αποφάσεις της Διοίκησης και δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα», που ουσιαστικά δίνει άλλοθι στη Διευθύντρια εκπαίδευσης για τις προσωπικές επιλογές της και κλείνει το μάτι για συνδιαλλαγή στα πλαίσια του ΠΥΣΠΕ.

Τελειώνοντας,   τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών (ξανα)ερωτούν ευθέως, ποιον άλλον τους αιρετούς: Στη   συνεδρίαση των ειδικοτήτων 30/28-09-2016 του ΠΥΣΠΕ   με τις τοποθετήσεις αλλά   και τη σωρεία των μεταβολών, σας ερωτούμε για δεύτερη φορά: Τι ΚΑΝΑΤΕ!  

Δηλώσατε αποχή;  

Συμμετείχατε;

Καταψηφίσατε;

Ψηφίσατε υπέρ;

Τοποθετηθήκατε   και καταθέσατε τη γνώμη σας, και ποια ήταν αυτή;

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών αναμένουν τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, όπου και θα τοποθετηθούν με στοιχεία για όλα αυτά τα θέματα!

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

 

Κάντε κλικ στους συνδέσμους και ανοίξτε τα αρχεία «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ» για να διαπιστώσετε και από μόνοι σας τα όσα αναφέρουμε :