Τα Προοδευτικά Ρεύματα χαιρετίζουν τους/τις δεκάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες που με τη συμμετοχή τους στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου έστειλαν ισχυρό μήνυμα συνέχισης του αγώνα εναντίον της αντιεκπαιδευτικής ατομικής αξιολόγησης και της επαναφοράς των επιθεωρητών στα σχολεία . Η παράταξη μας, με την ξεκάθαρη στάση της , τόσο στο Δ.Σ. , όσο και στην Γενική Συνέλευση , συνέβαλε αποφασιστικά στην προκήρυξη από τον σύλλογο , της Απεργίας Αποχής από κάθε διαδικασία που αφορά την ατομική αξιολόγηση .

Τα Προοδευτικά Ρεύματα θεωρούν πως ο αγώνας αφορά ολόκληρο τον κλάδο και για αυτόν τον λόγο απευθύνονται σε κάθε μαχόμενο εκπαιδευτικό ανεξάρτητα από την παραταξιακή τοποθέτηση του . Η στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την ισχυρή πλειοψηφία του κλάδου !

Παράλληλα , όμως , ο αγώνας δεν είναι ιδιοκτησία των παρατάξεων που στο ΔΣ της ΔΟΕ αφουγκράστηκαν τον κλάδο και πρότειναν την επαναπροκήρυξη της Απεργίας Αποχής από την ΔΟΕ. Ειδικά όταν αυτές δεν έχουν ενιαία φωνή και στάση .

Τα Προοδευτικά Ρεύματα , η μοναδική ανεξάρτητη παράταξη θεωρούν πως ο σύλλογος μας οφείλει να συμμετέχει σε όλες τις προσπάθειες συντονισμού των σωματείων και με τη στάση του να συμβάλει αποφασιστικά στην ενοποίηση και τον συντονισμό του συνόλου των σωματείων που προκήρυξαν Απεργία Αποχή ! Για αυτό το λόγο πρότειναν στο ΔΣ να λάβει μέρος ο σύλλογος στην πρώτη προσπάθεια συντονισμού σωματείων στις 15 Μαρτίου, αλλά και σε κάθε άλλη προσπάθεια συντονισμού των σωματείων . Η πρόταση μας δεν ψηφίστηκε από την ΑΣΕ και από το ΔΙΚΤΥΟ . Δυστυχώς η ΑΣΕ δεν ψηφίζει ανακοινώσεις, ούτε και συμμετέχει σε εκδηλώσεις που δεν τις ελέγχει και "σέρνει"με την ψήφο του ΔΙΚΤΥΟΥ τον σύλλογό μας στο άρμα του ΠΑΜΕ, συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ.

Τα Προοδευτικά Ρεύματα εκπαιδευτικών από την πρώτη μέρα της ίδρυσής τους έθεσαν σαν αδιαπραγμάτευτο όρο ότι δεν θα ενταχθούν ούτε θα συρθούν  πίσω από κομματικούς στρατούς και θα καταθέτουν τη δική τους πρόταση για την εκπαίδευση και τα προβλήματα του κλάδου, στηρίζοντας κάθε πρόταση που συνάδει με τις θέσεις μας, χωρίς να διεκδικούν το αλάθητο.

Το ίδιο βράδυ της Γενικής Συνέλευσης , η παράταξη της ΑΣΕ έστειλε στο ΔΣ διαδικτυακή πρόταση για συμμετοχή του συλλόγου στον συντονισμό των σωματείων στις 31/3 . Η ίδια παράταξη που αρνήθηκε να λάβει ο σύλλογος σε μια ανάλογη εκδήλωση στις 15/3 , πρότεινε στο ΔΣ την συμμετοχή του συλλόγου σε εκδήλωση σωματείων που ελέγχονται αποκλειστικά από το ΚΚΕ ! Η παράταξη μας καταψήφισε την πρόταση της ΑΣΕ και ως εκ θαύματος η πρόταση έγινε απόφαση του συλλόγου με την ψήφο του ΔΙΚΤΥΟΥ.

Με άλλα λόγια το ΔΙΚΤΥΟ που στην ΔΟΕ ανήκει στην πλειοψηφία των παρατάξεων που αρνούνται την επαναπροκήρυξη της Απεργίας Αποχής , στον σύλλογο μας συμμαχεί με την ΑΣΕ και αθροίζει το σωματείο σε εκείνα που ελέγχονται αποκλειστικά από το ΚΚΕ !

Αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων και των συναδελφισσών μας την στάση αυτή του ΔΙΚΤΥΟΥ και ποιους ιδιοτελείς σκοπούς εξυπηρετεί .

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

 

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

ekpaideutikareumata.gr